Alpina har varit en av de ledande sko- och pjäxtillverkarna från första början.

Alpina har över 75 års tradition av att producera skor, längd- och turpjäxor av högsta kvalitet. De är kända över hela världen för sina innovativa längdskidpjäxor, designade med de senaste teknologierna och materialen som ger komfort, stabilitet och hållbarhet. Innovationer i utvecklingen av ny skoteknologi är nyckeln till framgången.

Bridgedale: Från 12 till 500 produkter med unik stickteknik

När de första Bridgedales lanserades i början av 1980-talet fanns det 3 färger, 2 storlekar och 2 längder, bara 12 produkter. Nu har vi över 500 produkter i sortimentet och fabriker inte bara i Nordirland utan även i Sydafrika.
Bridgedale Fusion Tech är den unika blandningen av garn och stickteknik som gör att Bridgedale skiljer sig från andra märken.
Det är kombinationen av naturliga garn av högsta kvalitet tillsammans med mikrofiber och den unika stickningen som säkerställer en socka med fantastisk hållbarhet och passform.
Bridgedale Outdoor Ltd ligger vid spetsen av Strangford Lough, Newtownards, nära Belfast i Nordirland.

Colltex: Pionjärer inom stighudsteknik sedan 1948

Colltex, grundat 1948 av Hans Fischli, blev snabbt känt under namnet ”Tödi Sport”. Under 1960-talet skiftade företagets fokus till stighudar, och 1968 introducerade de den första självhäftande stighuden, som omedelbart vann skidåkares hjärtan. Colltex är dedikerade till att tillverka stighudar och tillbehör av högsta kvalitet, och säkerställer att de fungerar perfekt under alla tänkbara förhållanden – oavsett temperatur eller snötyp. Oavsett om du föredrar stighudar tillverkade av 100 % mohair (Angora-gethår), en blandning av 65 % mohair och 35 % polyamid, eller 100 % Techfibre, har Colltex alternativet som passar just dina behov.

Isvidda svensk kvalitet på isen

Isvidda är ett svenskt företag specialiserat på tillverkning av långfärdsskridskor av hög kvalitet. Utöver skridskorna erbjuder de även isdubbar, ett oumbärligt tillbehör för säkerhet och trygghet på isen.

Crispi: Italiensk skotradition sedan 1975

Crispi representerar idag en sällsynt kombination av teknik och tradition. Grundat i mitten av 70-talet av Alessandro Marcolin, började företaget med att tillverka skor för bergsbestigning. Crispi är beläget i det berömda Montebelluna, en stad som alltid varit hjärtat av italiensk skotillverkning.

I över 40 år har Crispi framgångsrikt tillverkat kängor, vilket har etablerat dem som världsledande inom innovation och nytänkande. Crispi erbjuder kängor och skor för alla äventyr, stora som små – från expeditioner till Mount Everest och jaktresor till Lappland, till enkel bärplockning i den lokala skogen.

I nästan 100 år har Komperdell tillverkat skidstavar, vandringsstavar och kroppsskydd för cykel- och skidsport.

Komperdell grundades i Wien redan 1922. 1983 flyttades utveckling och produktion till Mondsee, i hjärtat av den vackra Salzkammergut-regionen. Många år har gått sedan dess, under vilka de har skaffat sig erfarenhet, kommit med många innovationer och kontinuerligt utvecklat sina produkter och utökat sortimentet. Men det finns en sak som inte har förändrats under dessa 100 år, och det är den passion som teamet lägger ner på att utveckla och producera Komperdell-produkter i fabriken i Mondsee. Komperdell står för de senaste trenderna och genuin kvalitet. 100 % tillverkat i Österrike.

MaxiGrip®: Svensk skruvdubb för säkert grepp

MaxiGrip®-dubben, en patenterad svensk innovation, är avsedd för självmontage på terräng- och arbetsfordon samt skor. Monteringen är enkel och snabb tack vare det unika patenterade verktyget och en standard skruvdragare. Med MaxiGrip®-dubben kan du lita på ett säkert grepp under alla vinterväglag.

Peltonen: Från handgjorda skidor till världens modernaste skidfabrik

Peltonen, grundat 1945 av skidåkaren och hantverkaren Toivo Peltonen, började sin resa med skidor handgjorda från ett enda trästycke med hjälp av manuella verktyg. Dessa skidor utvecklades snabbt och nådde en OS-vinnande nivå. 2011 markerade ett nytt kapitel för företaget när Peltonen gjorde stora investeringar i sin toppmoderna produktionsanläggning baserad i Heinola. Med detta blev de världens mest avancerade skidfabrik, med en kapacitet att producera över 100 000 par skidor årligen. Idag står finska Peltonen för längdskidor av den kvalitet och prestanda som efterfrågas av proffs, motionärer och nybörjare inom skidsporten.

Ett sekels expertis inom fjällskidåkning

Sedan 1922 har Åsnes tillverkat robusta skidor för tur och fjäll, och idag står de som marknadsledare inom fjällskidåkning. Utöver sin kända kvalitet introducerade de det patenterade ”fellelåset” 2003, en innovation som stärkt deras position på marknaden. I deras sortiment finner man även turstavar och andra tillbehör. Åsnes produkter är ofta förknippade med krävande expeditioner i arktiska miljöer. Medan de främst tillverkar tur- och fjällskidor, satsar de nu även offensivt på topptursegmentet.

Zandstra Sport över 190 års tradition av kvalitet på isen

Zandstra Sport grundades redan 1825 och har tillverkat och monterat skridskor för alla sedan 1931! Kvaliteten på Zandstras skridskor har gjort det möjligt att förverkliga vårt mål: att göra din tid på isen så trevlig, bekväm och säker som möjligt.
Zandstras utbud av produkter täcker allt från långfärdsskridskor, klappskridskor och skridskor för nybörjare, till tillbehör som säkerhetsutrustning och sliptillbehör.
Dags att kliva ut på isen och ha kul!

Rottefella: Norsk expertis i bindningsteknik

Rottefella står som en norsk pionjär inom friluftsliv och är världens ledande utvecklare och tillverkare av bindningar för längdskidåkning, turåkning och telemark. Med nästan ett sekel av erfarenhet och kunskap bakom sig, skapar vi produkter som ger både fantastiska upplevelser och topprestanda. Vår vision är att inspirera till en aktiv livsstil och alltid leverera den högsta möjliga prestandan.

Skidvalla sedan 1952.

Rex grundades 1952 och har sin produktionsanläggning i Hartola, Finland.
Den första produkten som någonsin tillverkades av Rex var bränslecellen för den olympiska facklan i Helsingfors-OS 1952. Sedan dess har det varit vårt uppdrag att producera kemiska produkter för sport på högsta nivå.
Rex är en av de ledande vallatillverkarna och är känt över hela världen för sin skidvalla. Rex används flitigt i skid-VM och världscupen av alla landslag och arbetar kontinuerligt tillsammans med världens bästa utövare för att utveckla nya produkter.
Valla inom racingcirkusen genomgår stora förändringar, och Rex är redo med sitt nya N-Kinetic fluorfria produktsortiment som redan har bevisat sin prestanda i FIS World Cup-tävlingar mot nuvarande fluorpulver.